Földsimogató

 

Föld simogató

avagy mesés utazás a jövőnkért

dramatikus foglalkozás 5 éves kortól

  Több éves sorozataink során gyakran tapasztaltuk, hogy a spontán érdeklődést a mesék világán keresztül minden másnál sokkal könnyebb felébreszteni.

 A felkínált mesei „helyzetekben” a gyerekek sokkal őszintébben, kreatívabban foglalnak állást. Továbbra is segíteni szeretnénk őket a bátrabb önkifejezésben és abban, hogy fejlesszék szókincsüket, rugalmasabban gondolkodjanak, merjék, bátran kifejteni mit gondolnak egy-egy mesei helyzetről. Ugyanakkor abban is segítséget szeretnénk nyújtani, hogy megtanuljanak rugalmasan alkalmazkodni egy-egy váratlan, szokatlan helyzethez. Mindezek megvalósításához mesék különböző jeleneteit hívjuk segítségül, díszlettel, kellékekkel és jelmezekkel. A jelenetekben nemcsak mi (színészek) játszunk egy-egy szerepet, hanem szabadon a gyerekeket is igyekszünk bevonni a játékba.

A Földsimogató előadáson környezetünk védelmére szeretnénk a hangsúlyt tenni. Fontos cél, hogy felismerjék, mindenki egyénileg is tehet azért, hogy megvédje a természetet és környezettudatosan éljen. A jövőnk múlik ezen

Szereplők:

Detre Annamária színésznő pszichológus

Kovács Éva Rebecca színésznő