Okoska illemsulija

Okoska illemsulija

 LEÍRÁS

Életünk folyamatos fejlődés, melyben mindnyájan részt veszünk. Olyanok vagyunk, mint kora tavasszal az éretlen, zöld cseresznye, amely a napsugarak hatására egyre pirosabbá és zamatosabbá válik. Fokról fokra válunk egyre érettebbé. Meg kell tanulnunk az együttélés szabályait. Ezt nem lehet elég korán elkezdeni. Az illemszabályok nagyon fontosak életünkben.  Az Okoska illem sulija sorozatunkban az illemszabályok megismertetését és sikeres alkalmazását tűztük ki célul.

Ehhez mesejeleneteket, dramatikus játékokat és élethelyzetek megoldását hívjuk segítségül. 

A mese jeleneteket jelzett díszlettel, élő és bábszereplőkkel és zenével tesszük a gyermekek számára élvezhetővé. A zene kiválasztásánál gondosan figyelünk, hogy már korán a kisgyermek korban elkezdődjék a zenei nevelés, ezért komoly zenei és népzenei elemekkel tarkítjuk az előadásokat.  A jelenetek után együtt megbeszéljük a látottakat a gyerekekkel.

Célunk az igény felkeltése a tudatos kulturált viselkedésre. Ilyenek például a köszönés, bemutatkozás, az ajándékozás és az egymás között kialakult felszültségek kezelése.

Az egész sorozatot egy keretjátékkal vezetjük és zárjuk le.  Ő egy báb, aki mindig mindent a legjobban tud és tanácsokat ad a gyerekeknek. A neve Okoska.

A szülőket korábbi célunknak megfelelően igyekszünk bevonni a játékba. Szándékunk tudatosítani bennük, hogy mutassanak példát a gyerekeknek és ezt később se felejtsék el.  Így rakhatjuk le már gyerekkorban a helyes viselkedés alapjait és fejleszthetjük önismeretét.

SZEREPLŐK:

Detre Annamária színművésznő- pszichológus

Kovács Éva Rebecca színésznő

Időtartam: 30-45 percig a nézők aktivitásától függően