Vígh Anita: Apák napja

duodráma

 

 

 apakposzterSzereplők:

Móni - Kocsis Judit  / Jászai Mari-díjas művész /

Anett - Vígh Anita

Zene és szöveg: Virág Dániel

Rendező: Csáki Rita  / Pro Urbe-díjas művész /


“Cseresznyés Feri bácsi is nehezen szakadt el a Kassai úttól. Egyszer, amikor az Éva presszóban alaposan a pohár fenekére nézett, nem a kertvárosi új házba vitte a lába
hanem a megszokott első emeleti lakásba. Bezörgetett hozzánk, és amikor anyukám ajtót nyitott, Feri bácsi akadozó nyelvvel csak annyit kérdezett: ‘Alszanak a gyerekek?’ ‘Igen’- felelte anyuka, és az orrára csukta az ajtót. Cseresznyés Feri bácsi talán még ekkor is azt hitte, hogy saját felesége nem engedte be a lakásukba, mert kényelmesen elhelyezkedett a lábtörlőn, és reggelig ott szunyókált. Aztán délelőtt, kijózanodva rájött, hogy ő már nem lakik itt, és szépen hazament a saját családjához.”

 Anett és Móni, a két gyermekkori barátnő 25 év után látja újra egymást. Egy véletlen találkozás, a Marcipán cukrászdában. Mennyit változtak, mit tudnak mondani egymásnak? Amíg az emlékek sorjáznak, ráismernek-e régi önmagukra? Vagy mintha el sem váltak volna, ott folytatják a beszélgetést, ahol negyed évszázada abbahagyták? Egyáltalán, elkezdenek-e beszélgetni, vagy zavart köszönés után ki-ki megy tovább a maga útján?!

Előadások:

Október 4. 17;30 zártkörű bemutató 

(az idősek világnapja alkalmából) helyszín: Hegyvidéki Kulturális Szalon

 

Október 21. 15:00 vidéki bemutató

Helyszín: Verseghy Ferenc Könyvtár

5000 Szolnok, Kossuth tér 2.

 

November 4. 18:00 bemutató előadás

Helyszín: Hegyvidéki Kulturális Szalonhegylogo